sâmbătă, 6 iunie 2015

De 6 ani "Mishu" zboara alaturi de ingeri

Ieri, 5 iunie 2015, s-au împlinit 6 ani de când, pentru Mihai Dobre Țone, numărul decolărilor nu a mai fost egal cu cel al aterizărilor.
În data de 5 iunie 2009 "Mishu" cum îl spuneau cei apropiați executa un zbor de antrenament cu ocazia spectacolului aviatic, organizat pe aerodromul Clinceni, de ziua copilului.

Mihai Dobre Țone la manșa avionului Extra 300 L (YR-EWD)
"La aproximativ 10 minute de la decolarea de pe aerodromul Clinceni, una dintre comenzi s-a blocat, pilotul nu a mai putut sa redreseze, avionul a intrat în vrie și s-a prăbușit la aproximativ 1 km de pistă. ", informează Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. 

Cătălin Prunariu, fostul instructor al lui Mishu și cel care trebuia să-i fie naș de cununie rememorează: "Am fost ultima persoană care a vorbit cu el. Suspecta o defecțiune la una din comenzi și am încercat să-l ghidez. Îndemânarea lui rămâne unică. Era născut pentru acrobație".

Cu banii obținuți de la asigurator, Aeroclubul României a cumpărat un aparat mai puternic, Extra 300 SC, pe coada căruia a fost pusă imaginea lui Mihai. 

Extra 300SC, cu imaginea lui Mishu pe coada (YR-EXA)

La nici 3 luni de la moartea lui Mishu, un alt avion, identic cu al lui, în cadrul unui alt miting aviatic desfășurat la Satu-Mare a avut probleme. Una dintre capotele de la motor s-a desprins, iar diferența de presiune creeată a dus la dezintegrarea cupolei de sticlă. Din fericire, pilotul, Laszlo Ferencz, a reușit să aducă avionul în siguranță la sol. 



Acest accident a readus în atenția publicului, calitatea întreținerii executate de mecanicii de la Clinceni. 

În memoria lui Mishu, a fost creeat un videoclip cu manevrele aproape incredibile pe care el le realiza cu acest avion. 




Dumnezeu sa te odihnească, Mishule!
Zboară cu îngerii!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu