sâmbătă, 9 august 2014

Bucharest International AirShow 2014

   La o distamta de 2 luni de cand show-ul a avut loc, iata ca vin si eu cu cateva imagini si informatii de acolo. Show-ul trebuia sa aiba loc sambata, 23.06.2014 si urma sa ma deplasez acolo cu trenul, pe ruta Giurgiu - Bucuresti. Dupa ce am fost la gara si am cumparat biletul, am aflat cu stupoare ca show-ul se amanase pentru ziua urmatoare din cauza vremii nefavorabile,dar pana la urma s-a rezolvat si cu transportul. Ajunsi in Bucuresti, si spun ajuns deoarece nu am fost singur, ci insotit de un prieten, am intrat la metrou. Deoarece era foarte de dimineata, ne-am hotarat sa dam o fuga pana in Gara de Nord, unde am mancat si ne-am "dat" pe trotuarul rulant de pe peronul 1.


   Dupa ce am treminat in gara, era totusi prea "de dimineata" asa ca am mai dat o tura de magistrala cu metroul, dupa care am coborat la statia "Aurel Vlaicu". Fiind duminica, tramvaiul care circula pe ruta 5 trece din ora in ora, iar noi tocmai ce-l vazusem pe al nostru plecand din statie, am pornit pe jos in jur de 2,5 km pana la aeroport.
   Cand am ajuns la poarta aeroportului, eu ma simteam ca si cand as fii ajuns la "Poarta Rai-ului", dar pentru amicul meu (nepasionat de aviatie) era pur si simplu "doar o poarta". 
   Invitatii speciali au fost, ca si anul trecut, Baltic Bees si Luca Bertossio. Sincer ma asteptam la alte echipe straine care se evolueze, dar ne multumim si cu cei de anul trecut care, intradevar, au facut show. Sa nu-i uitam totusi si pe ai nostrii: Hawks of Romania,dar si Iacarii Acrobati si Jurgis Kairys care impreuna formeaza echipa Air Bandits si care ne-au obisnuit cu minunatele lor numere de acrobatie.Compania nationala Tarom si al lor B737-78J (RetroJet) inmatriculat YR-BGG, dar si echipajele MAI-ului si cele ale Armatei Romane care au oferuit publicului un spectacol extraordinar cu manevre la joasa inaltine, exercitii de salvare si recuperare a ranitinor, dar si exercitii de politie aeriana.
   In premiera, anul acesta am ramas si la show-ul de seara, numit "Zbor in Crepuscul" si care a fost absolut minunat, mai ales din pricina artificiilor si a exploziilor care nu au incetat sa apara. 













































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu