luni, 20 mai 2013

Plimbare in port si "Noaptea Muzeelor"

Acum doua zile am fost la o plimbare cu 2 amici de-ai mei. Bineinteles ca nu puteam merge altundeva decat in "marele" port din Giurgiu. Din peisaj nu putea lipsi noua achizitie despre care care am mai vorbit si in postul precedent. Asa ca pe drum si in port am "tras" mai multe fotografii dintre care unele reusite, iar altele nu, ca na, padure fara uscaturi nu exista.


Imaginea de mai sus este realizata de pe podul Bizet si ilustreaza Canalul Plantelor. Bineinteles navele de pe canal se afla in dreptul Santierului Naval Giurgiu, dezafectat si lasat in voia sortii, in care doar o sectie mai este functionala si anume sectia care confectioneaza corpuri de nave. 


In continuare (foarte aproape de pod, aprox. 200m) se afla intrarea in Zona Libera Giurgiu. Pe langa functia traditionala de centru gravitational pentru fluxurile comerciale intrenationale, Zona Libera Giurgiu are ca obiective prioritare atragerea investitorilor straini pentru dezvoltare de activitati industriale, precum si stimularea exporturilor de produse prelucrate. 


Ajunsi in port, nu m-am putut abtine, iar prima fotografie realizata a fost cu "Podul Prieteniei" care face legatura dintre Romania si Bulgaria. Mentionez ca poza este facuta cu zoom-ul maxim (21x) al aparatului. 
Podul Prieteniei a fost deschis la 20 iunie 1954. Podul are atat o punte cu doua benzi, cat si una pentru traficul feroviar, precum si trotuare pentru pietoni. Sectiunea centrala (85m), poat fii ridicata pentru a permite trecerea navelor mai mari. 


Surpriza zilei a venit putin mai spre seara, cand de pe malul bulgaresc si-a facut aparitia un avionas (dupa parerea mea Cessna) care efectua zboruri de agrement. 


Dipa o perioada destul de mare in care am asteptat sa vedem ceva trafic pe Dunare, si-a facut aparitia motonava MB SIRIUS. Acesta a fost tot traficul de pe Dunare in perioada sederii noastre acolo (aprox.2 ore). Dezamagiti de acest fapt, am pornit inapoi, spre muzeul judetean "Teohari Antonescu", cu ocazia activitatii care se desfasura in acea noatpe (Noaptea Muzeelor). 
Ajunsi in muzeu, dupa 2-3 poze facute, o tanti care avea rolul de paznic, mi-a atras atentia ca in muzeu nu se fac poze, iar eu, dupa ce m-am prefacut ca inchid aparatul, mi-am continuat nestingherit treaba cu fotografiatul. Paznic-Eu 0-1. 
















Ajungand la sectiunea care ne-a atras ("expozitie de masini clasice") ne asteptam sa gasim si noi niste masini in marime naturala sau macar niste componente. Nu mica ne-a fost miraraea cand am vazut ca in locul masinilor casice in marime naturala, am gasit niste machete luate dintr-o colectie care se vinde pe la chioscurile de ziare.













Cam asta am fost pentru astazi, ne revedem in urmatorul post cu alte subiecte si mai interesante. 

Un comentariu: