duminică, 11 septembrie 2011

11 septembrie 2001

Salut , azi comemoram 10 ani de la atentatele teroriste de la Nwe York cand  avioane deturnate de teroristi ai Al-Qaeda au lovit Turnurile Gemene ale  WTC (World Trade Center) . In dimineata zilei de 11 septembrie un avione a companiilor American Airlines si United Airlines au lovit doua turnuri din complexul WTC . Toata lumea credea ca un avion de mici dimensiuni a lovit cladirea , dar pentru ca afara era senin nu prea avea cum sa se intample asa ceva asa ca accidentul parea destul de ciudat . In timp ce pompierii intervenau in turnu lovi un al doi-lea avion deturnat a lovit celalat turn . Toata lumea era ingrozita de cele intamplate .

                                                  Turnurile Gemene vazute de la Statuia Libertatii


Trei cladiri din Complexul World Trade Center s-au prabusit în urma avariilor structurale suferite în ziua atacurilor. Turnul de sud (WTC 2) s-a prabusit aproximativ la ora 9:59 a.m., dupa ce a ars timp de 56 de minute intr-un incendiu cauzat de impactul cu avionul ce efectua zborul United Airlines 175. Turnul de nord (WTC 1) s-a prabusit la ora 10:28 a.m., dupa ce a ars timp de aproximativ 102 minute. La prabusirea turnului de nord, resturile cladirii au avariat grav clădirea WTC 7. Integritatea sa structurală a fost compromisa si mai mult de incendii, şi cladirea s-a prabusit mai tarziu în acea zi, la ora 5:20 p.m.
Datele arata ca 2.604 de angajati in WTC au murit , iar alti 24 sunt dati disparuti .Din zborul Amrican 11 au murit toti cei 87 de pasageri , dar nu numai in acel zbor ci si in al doilea ce a lovit turnurile , zborul United 175 cu 59 de pasageri la bord . O alta "destinatie" pentru teroristi a fost Pentagonul .

 Pentagonul la putin timp dupa ce a fost lovit de avionul deturnat


Teroristii au les acest loc mai mult ca sigur deoarece aceasta cladire reprezinta siguranta Americii. Aici s-auinregostrat 125 de decese ale angajatilor si 59 de pasageri al aborului American Airlines 77.Al patru-lea zbor si ultimul deturnat a fost United 93 . Acesta s-a prabusit pe o campie din Shanksville . Pasagerii acestui zbor pot fii considerati eroi deoarece afland toate cele intamplate cu celelatle zboruri  au luptat impotriva teroristior ce detrunasera avionul si au capatat controlou asupra lui , preferand sa moara decat ei decat sa mai moara si alti oameni nevinovati.Si de aceasta data au murit toti cei 40 de oameni de la bordul aeronavei . Daca ar fii sa facem socoteala ar rezulta un total de 2974 de morti si 24 dati disparuti .
Dupa aceasta fapta eroica a pasegerilor cursei united 93 s-a facut si un film care poarta numele respectivului zbor. Filmul a avut premiera 26 aprilie 2006.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu